Οδηγίες – Κανόνες. Έναρξη σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί γονείς,

Για την καλύτερη προετοιμασία – οργάνωση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έχει ήδη λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα σας ενημερώνουμε για τους κανόνες που πρέπει απαραίτητα να τηρούν μαθητές και γονείς έτσι ώστε όλοι συνεχίζοντας την καλή συνεργασία μας να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου. Για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας έχουμε ως γνώμονα την έγκαιρη, κατά το δυνατόν, ενημέρωσή σας, προκειμένου να υπάρξει και ο ανάλογος οικογενειακός προγραμματισμός.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ: 

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των τάξεων υποχρεούνται να φορούν υφασμάτινη ή μάσκα μιας χρήσης κατά την είσοδο, παραμονή και αποχώρηση. Εξαίρεση αποτελούν τα διαλείμματα και η γυμναστική

Η είσοδος στο σχολείο με μάσκα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από όλους.

  • Οι μαθητές χρειάζεται να έχουν την προστατευτική μάσκα σε ένα σακουλάκι μιας χρήσης.  Επιπλέον στην τσάντα τους χρειάζεται να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική μάσκα σε ένα άλλο σακουλάκι, σε περίπτωση που η πρώτη λερωθεί, πέσει κάτω, σκιστεί κλπ. καθώς χαρτομάντιλα  και αντισηπτικό.  Μόλις παραληφθούν από τη σχολική μονάδα οι μάσκες  που θα διαθέσει το ΥΠΑΙΘ, μέσω των Δήμων, θα διανεμηθούν άμεσα στους μαθητές/τριές μας.
  • Η χρήση της μάσκας προστατεύει εμάς και κυρίως τους συνανθρώπους μας. Πρέπει να αντιμετωπισθεί από γονείς παιδιά και εκπαιδευτικούς κυρίως ως μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας και συνείδησης και έπειτα ως μέτρο αυτοπροστασίας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σχεδιάστηκε ένα καινούριο ωράριο λειτουργίας (ώρες διαλειμμάτων και διδακτικών ωρών), έτσι ώστε στην αυλή κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων να συνυπάρχουν οι μισοί μόνο μαθητές/τριες (περίπου 135) προς αποφυγή συγχρωτισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρχει η δυνατότητα να βγάλουν τη μάσκα για το χρόνο διάρκειας του διαλείμματος. 

  • Παράλληλα προβλέπονται ξεχωριστά μέρη αυλής για κάθε τμήμα μαθητών/τριών.
  • Έχουν τοποθετηθεί σε κάθε αίθουσα αντισηπτικά χεριών, και στις τουαλέτες συσκευές με χειροπετσέτες και υγρό σαπούνι.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 

  • Για την Δευτέρα 14-9-2020 ισχύει η ανακοίνωση που έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου. 
  • Η  Πρωινή προσέλευσηαπό την Τρίτη 15-9-2020 και στο εξής, θα γίνεται από τις 08:00 – 08:15 για όλα τα παιδιά. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών έως την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων δασκάλων και ειδικοτήτων από της Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ανακοινώνεται κάθε πρωί για την επόμενη ημέρα για τον καλύτερο προγραμματισμό κάθε οικογένειας. Το σχολείο θα αξιοποιήσει το διαθέσιμο των ωρών των εκπαιδευτικών που ήδη έχουν τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα. Όταν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού το επόμενο χρονικό διάστημα, η ώρα αποχώρησης για όλους τους μαθητές μας καθημερινά, θα γίνεται στις 13:15.  Πρωινή συγκέντρωση στην αυλή του σχολείου δεν θα γίνεται. Οι μαθητές θα μπαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου θα τους υποδέχεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την πρώτη ώρα. 

Το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη θα λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθεί η απαιτούμενη τοποθέτηση εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων. Ευελπιστούμε ότι εντός ολίγων ημερών το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρη ανάπτυξη του προγράμματός του. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι δίνεται η δυνατότητα να εγγραφούν στο Ολοήμερο και οι μαθητές που δεν έχουν εγγραφεί έως σήμερα.

  • Η είσοδος απαγορεύεται για τον οποιονδήποτε στο σχολείο. Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. 
  • Οι μαθητές/τριες δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν θέση. Θα κάθονται στα ίδια θρανία όπως έχουν ήδη διαμορφωθεί οι αίθουσες και όπως θα τους υποδείξουν οι εκπαιδευτικοί.
  • Οι μαθητές/τριες δεν ανταλλάσσουν πράγματα με άλλους συμμαθητές (μολύβια, στυλό, τετράδια…)Καθένας/μια έχει τα δικά του.
  • Οι μαθητές/τριες θα πρέπει πέρα από την απαραίτητη γραφική ύλη να έχουν και δικό τους μαρκαδόρο πίνακα για να μπορούν να γράφουν στον υαλοπίνακα.
  • Δεν επιτρέπεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Οι μαθητές/τριες θα κρατάνε δικά τους ποτηράκια ή ατομικά μπουκαλάκια με νερό.  Θα διανεμηθούν δωρεάν παγουρίνο σε κάθε μαθητή/τρια, τα οποία έχουμε παραλάβει από το Υπουργείο Παιδείας.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργεί με ειδικό πρωτόκολλο και διαθέτει συσκευασμένα τρόφιμα.

Ιδιαίτερη προσοχή!!

Μαθητής/τρια που εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχα ή φτάρνισμα κ.α.) ή πυρετόπαραμένει στο σπίτι και απέχει από την παρακολούθηση μαθημάτων. Επιστρέφει στο σχολείο μετά από δύο μέρες απύρετο. (48 ώρες) με ιατρική γνωμάτευση.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Οι οδηγίες αυτές θα εξειδικευτούν από τους εκπαιδευτικούς κάθε τμήματος του σχολείου σε γονείς και παιδιά.

Αγαπητοί γονείς,

«Το σχολείο ήταν ανέκαθεν το σημείο αναφοράς για όλους μας. Μαθητές, δασκάλους, γονείς. Μια σταθερά που διαμορφώνει, προσδιορίζει, προσανατολίζει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά για να διδάξουν στα παιδιά μας,  πως σε συνθήκες κρίσεων μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί και αποτελεσματικοί, η ζωή άλλωστε συνεχίζεται.»

Το σχολείο στηρίζει τη λειτουργία του στην συνεργασία γονέων – μαθητών και εκπαιδευτικών. Έχει επιτευχθεί κατά το παρελθόν, η δυνατότητα να μπορούμε να λύνουμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη σχολική μας μονάδα με πνεύμα αλληλοκατανόησης εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Η παρακαταθήκη αυτή αποτελεί οδηγό μας και αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά. Όλοι θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Μη διστάσετε λοιπόν να απευθυνθείτε στη διεύθυνση του σχολείου και στους εκπαιδευτικούς για οτιδήποτε σας προβληματίζει. Καλή σχολική Χρονιά!! Καλή δύναμη!! 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!