Ανακοίνωση για την εύρυθμη Λειτουργία του Σχολείου

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Θεωρούμε απαραίτητο να σας επισημάνουμε ότι η τάξη, η ησυχία και το πολιτισμένο και ήρεμο κλίμα μέσα στην αίθουσα και στην αυλή του σχολείου είναι προϋποθέσεις για την αρμονική συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (γονέων-εκπαιδευτικών-μαθητών).

Η επίδειξη πνεύματος καλής συνεργασίας και τήρησης των κανόνων λειτουργίας της σχολικής μονάδας, σεβασμού και ευγένειας, αποβαίνουν πάντα προς όφελος των μαθητών. Ας μην ξεχνάμε ότι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών συνδιαμορφώνεται από την οικογένεια και το σχολείο. Οι γονείς ασκούν σημαντικές κοινωνικοποιητικές επιδράσεις στα παιδιά τους αφού λειτουργούν ως πρότυπα, διαμορφώνουν στάσεις & πεποιθήσεις, μεταδίδουν αξίες, αρχές και συγκεκριμένες μορφές συμπεριφοράς. Υπενθυμίζουμε ότι ο κανονισμός λειτουργίας της σχολικής μονάδας, τον οποίο σας στέλνουμε στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, επικαιροποιείται και αναρτάται και στην ιστοσελίδα του σχολείου όπου μπορείτε να τον συμβουλεύεστε.

Στόχος όλων πρέπει να είναι οι καλές σχέσεις οικογένειας και σχολείου, για την ενίσχυση και την υποστήριξη των παιδιών σε όλους τους τομείς (γνωστικό, συναισθηματικό, συμπεριφοριστικό) και την επίτευξη των καλύτερων μαθησιακών αποτελεσμάτων.Αναμφισβήτητα, η αρμονική συνεργασία οικογένειας και σχολείου έχει θετικά αποτελέσματα στην πρόοδο των μαθητών. Στην αντίθετη περίπτωση, η δυσαρμονία μπορεί να αποβεί επιζήμια για το παιδί, αφού έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη ορθής συμπεριφοράς.

Για τους παραπάνω λόγους οι γονείς των μαθητών προσέρχονται στο σχολείο για να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους από τους εκπ/κούς,  την καθορισμένη ημέρα και ώρα συνεργασίας . Επίσης οι γονείς  κατά την παράδοση και παραλαβή των παιδιών τους, δεν εισέρχονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου και παραμένουν στην έξοδο, επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό και ευγένεια στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας, παρακαλούμε τους γονείς & κηδεμόνες για την τήρηση των ανωτέρω.