ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητοί γονείς, σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και κάθε καλό στην οικογένειά σας. Με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 σας ενημερώνουμε για κανόνες που πρέπει να τηρηθούν από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού και να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοιχτό. Παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω: 

  1. Οι μαθητές είναι απαραίτητο να φορούν την προστατευτική μάσκα κατά την είσοδό τους αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο. Επιπλέον στην τσάντα τους χρειάζεται να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική μάσκα σε ένα άλλο σακουλάκι, σε περίπτωση που η πρώτη λερωθεί, πέσει κάτω, σκιστεί κλπ. καθώς χαρτομάντιλα  και αντισηπτικό.  
  2. Έχουν τοποθετηθεί σε κάθε αίθουσα αντισηπτικά χεριών, και στις τουαλέτες συσκευές με χειροπετσέτες και υγρό σαπούνι.
  3. Οι μαθητές/τριες θα ακολουθούν διαφορετικό διδακτικό ωράριο και διαφορετικό χρόνο διαλειμμάτων προς αποφυγή συγχρωτισμού, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Παράλληλα προβλέπονται ξεχωριστά μέρη αυλής για κάθε τμήμα μαθητών/τριών.
  4. Η  Πρωινή προσέλευση από την Δευτέρα 11-1-2021 και στο εξής, θα γίνεται από τις 08:00 – 08:15 για όλες  τις τάξεις. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης θα γίνεται στις 13.15 μ.μ. και των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στις 13.00 μ.μ.  Πρωινή συγκέντρωση στην αυλή του σχολείου δεν θα γίνεται. Οι μαθητές θα μπαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου θα τους υποδέχεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την πρώτη ώρα. Παρακαλείσθε για την επιμελή τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών. 
  5. Οι συνοδοί των μαθητών/τριών αφήνουν τα παιδιά πριν την είσοδο του σχολείου και αποχωρούν αμέσως μετά, και για κανέναν λόγο δεν παραμένουν στο χώρο έξω από το σχολείο, όπως επίσης πράττουν το ίδιο και κατά την αποχώρηση των μαθητών/τριών.  
  6. Για οποιοδήποτε θέμα οι γονείς επιθυμούν επικοινωνία με τη δασκάλα/ο της τάξης ή τη διεύθυνση του σχολείου αυτή να γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά και όχι κατά την προσέλευση ή αποχώρηση των μαθητών/τριών. Η είσοδος δεν επιτρέπεται για τον οποιονδήποτε στο σχολείο, εκτός από περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου. 
  7. Το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη (7.00 π.μ.-7.30 π.μ.) θα λειτουργήσουν κανονικά.
  8. Οι μαθητές/τριες επιβάλλεται να έχουν μαζί τους ατομικά σκεύη για το φαγητό ( ελαφρύ γεύμα για το ολοήμερο) ή το νερό τους καθώς και ατομική γραφική ύλη, προς αποφυγή ανταλλαγής αυτών με συμμαθητές τους. 
  9. Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργεί με ειδικό πρωτόκολλο και διαθέτει συσκευασμένα τρόφιμα.
  10. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό : οι μαθητές ή μαθήτριες που αισθάνονται αδιαθεσία από την προηγούμενη ημέρα ή την ίδια ημέρα με εμφάνιση συμπτωμάτων λοίμωξης με ή χωρίς πυρετό, παραμένουν στο σπίτι και απέχουν από τα μαθήματά τους εκείνη την ημέρα, παρακολουθώντας οι γονείς την υγεία τους σύμφωνα με ιατρικές συμβουλές. Κατόπιν ενημερώνουν το σχολείο. Η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο γίνεται με ιατρική γνωμάτευση  ή ένα 24ωρο μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, προκειμένου να αποφύγουμε τη διασπορά της ίωσης ή λοίμωξης.  

Το σχολείο ήταν ανέκαθεν το σημείο αναφοράς για όλους μας. Μαθητές, δασκάλους, γονείς. Μια σταθερά που διαμορφώνει, προσδιορίζει, προσανατολίζει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά για να διδάξουν στα παιδιά μας  πως, ακόμη και σε συνθήκες κρίσεων μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί και αποτελεσματικοί, σεβόμενοι πρώτα τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση τους γύρω μας. Ας δώσουμε όλοι το καλό παράδειγμα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα που προαναφέρθηκαν.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

        Η Δ/ντρια Αναστασία Σοροβίγκα