Ανακοίνωση για Επαναλειτουργία Σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως ανακοινώθηκε, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και τις 26 του μηνός θα λειτουργήσουν και πάλι τα Δημοτικά Σχολεία. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην τάξη αλλά και στον αύλειο χώρο, τα τμήματα που αποτελούνται από αριθμό μεγαλύτερο των 15 μαθητών θα μοιραστούν σε 2 υποτμήματα.

Το υποτμήμα Α΄ θα έλθει την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και το υποτμήμα Β΄, Τρίτη και Πέμπτη, ενώ την παραπάνω εβδομάδα θα αντιστραφεί. Είναι πολύ σημαντικό για την καλή οργάνωση του σχολείου να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό μαθητών που θα επιστρέψουν.

Προβλέπεται, σε περίπτωση που μαθητής /τρια αδυνατεί να προσέλθει στο σχολείο,  για ειδικό λόγο – βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα – επειδή ο ίδιος/ίδια ή άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να αποστείλετε Υπεύθυνη Δήλωση στο mail του σχολείου, στην οποία να αναφέρετε το σχετικό θέμα.

Ως ειδικός σκοπός νοείται η ύπαρξη ατόμου ευπαθούς ομάδας όπως έχει οριστεί από την Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ή ατόμου που νοσεί στο σπίτι του/της μαθητή/τριας.

Επισημαίνεται ότι ως άτομα ομάδας αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19 ορίζονται βάσει της Κ.Υ.Α με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030/18.3.2020.

• τα Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.

• τα Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.

• τα Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.

• οι Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία

• οι Μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής η υπεύθυνη δήλωση αφού εκτυπωθεί και υπογραφεί από το γονέα/κηδεμόνα θα υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου: mail@2dim-galats.att.sch.gr    ΑΥΣΤΗΡΑ ως την Πέμπτη 28/5/2020 και ώρα 13.00.

Ως θέμα του μηνύματος να αναγράφεται Υπεύθυνη Δήλωση για μαθητές ευπαθών ομάδων.

Τη δήλωση μπορείτε να την κατεβάσετε και να την εκτυπώσετε εδώ:

2dim-galats.att.sch.gr/autosch/joomla/images/eggrafa/ypefthyni-dilosi-nomou-105-n-1599-86-word%20%282%29.doc

και εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε αυτή την ιστοσελίδα:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses